udvidet lænderyg-undersøgelse

Udvidet lænderyg-undersøgelse (ULRUS)

Udvidet Lænderyg-undersøgelse, forkortet ULRUS, er et rygforløbsprogram som henvender sig til personer med smerter og symptomer relateret til lænderyggen.

Har du nogle af følgende symptomer i mere end syv dage, kan et ULRUS-programforløb være noget for dig:

  • Smerter og ondt fra lænden
  • Udstråling til baglår, læg, fødder o.a.
  • Ischias, smerter og jag
  • Lændehold, hold i lænden

Hvordan foregår ULRUS-behandling?

Behandlingen varetages af en praktiserende fysioterapeut som har taget en specialuddannelse inden for ULRUS.

Som patient skal du svare på et spørgeskema og gennemgå en særlige forundersøgelse. Efter udredning vil fysioterapeuten tilrettelægge en behandlingsstrategi, som kan bestå af træning, behandling og information om, hvordan du bedst tackler din problematik i hverdagen.

Fysioterapeuten er i tæt dialog med din læge under forløbet og lægen vil modtage en afrapportering fra fysioterapeuten, senest 14 dage efter undersøgelsen.

 

Fordelen  ved ULRUS

Fordelen for dig som patient er, at du får et tilbud hos en ULRUS-certificeret fysioterapeut og du undgår lang ventetid i andet regi. Det kan betyde noget positivt i forhold til kortere sygdomsforløb og eventuel sygemelding.

 

kræver lægehenvisning til ULRUS

Din egen læge skal henvise dig til ULRUS. Der er visse krav der skal være opfyldt, for at du kan blive henvist. Blandt andet må din rygproblematik ikke være akut, dvs. den skal have været til stede i mindst syv dage. Derudover skal du fortsat være i udredningsfasen, dvs. at du endnu ikke har fået forelagt en behandlingsplan.

Har du spørgsmål til forløbet eller er du i tvivl om det er aktuelt for dig, så er du velkommen til at kontakte os allerede i dag.

 

Pris

Prisen er den samme som almindelig konsultation. Sygeforsikring Danmark giver medlemstilskud.

 

vores ulrus-behandlere

Fysioterapeuterne Jeppe Hvergel og Victor Ladegourdie er certificeret til at behandle dig, der har en henvising til ULRUS.

Ønsker du en tid, så kontakt os på tlf. 65 99 13 20 eller benyt vores online booking. Husk blot at du kun kan bestille tid, hvis din læge har lavet en særlig henvisning til et ULRUS-forløb.