Logo_aarslevfysioterapi

åndedrætsterapi

træn dit åndedræt og mærk velværet

Åndedrætsterapi er en behandlingsmetode, der fokuserer på at forbedre og optimere vejrtrækningsmønstret. Det kan være til hjælp for dig, der oplever åndedrætsproblemer enten på grund af en lungesygdom, nedsat bevægelighed eller stress. Det kan også være, at din vejrtrækning er overfladisk eller at du føler, at det er svært at trække vejret ordentligt.

Her vil du lære, hvad en hensigtsmæssig vejrtrækning er, og hvordan den udføres, samt vejrtrækningens betydning for resten af kroppens fysiske og psykiske velbefindende.

Åndedrættet er en stor kraft. Hvis vi føler os presset eller stresset, vil det afspejle sig i vores vejrtrækning. Det er en helt naturlig reaktion på, at vores krop forsøger at hjælpe os til at yde maksimalt.

I åndedrætsterapi vil vi lave forskellige øvelser, der smidiggør vævet omkring ribben og mellemgulv, for at få en god og dyb vejrtrækning. Og vi øver forskellige åndedrætsteknikker, som både beroliger kroppen og forbedrer lungefunktionen, kredsløbet og metabolismen.

HOLD-INFORMATION

Tidspunkt: mandage kl. 13-14.

Holdstart: mandag d. 30. oktober (herefter løbende optag).

Antal: max 6-8 personer pr. hold

Tilmelding: kontakt os på tlf. 65 99 13 20

Underviser er fysioterapeut Sofie Neldeberg.

Sofie har skrevet bachelorprojekt om vejrtrækningsproblemer og sammen med en medstuderende modtog hun Danske Fysioterapeuters Bachelorpris i 2022 for dette.

– Mange af mine patienter fortæller, hvordan de oplever at åndedrætsterapi virkelig gør en forskel for dem – både fysisk og mentalt.

Når man træner korrekt vejrtrækning kan man øge iltoptagelsen i kroppen og det styrker blandt andet kroppens udholdenhed og immunforsvaret. Åndedrætsterapi hjælper også til at reducere stressniveauet, fordi den dybere vejrtrækning aktiverer det parasympatiske nervesystem og beroliger kroppen.

Sofie Neldeberg

Aut. Fysioterapeut / Underviser i åndedrætsterapi