åndedrætsterapi

træn dit åndedræt og mærk velværet

Åndedrætsterapi er en behandlingsmetode, der fokuserer på at forbedre og optimere vejrtrækningsmønstret. Det kan være til hjælp for dig, der oplever åndedrætsproblemer enten på grund af en lungesygdom, nedsat bevægelighed eller stress. Det kan også være, at din vejrtrækning er overfladisk, eller at du føler, at det er svært at trække vejret ordentligt.

Du vil lære, hvad en hensigtsmæssig vejrtrækning er, og hvordan den udføres, samt vejrtrækningens betydning for resten af kroppens fysiske og psykiske velbefindende.

Åndedrættet er en stor kraft. Hvis vi føler os presset eller stresset, vil det afspejle sig i vores vejrtrækning. Det er en helt naturlig reaktion på, at vores krop forsøger at hjælpe os til at yde maksimalt.

I åndedrætsterapi vil vi lave forskellige øvelser, der smidiggør vævet omkring ribben og mellemgulv, for at få en god og dyb vejrtrækning. Og vi øver forskellige åndedrætsteknikker, som både beroliger kroppen og forbedrer lungefunktionen, kredsløbet og metabolismen.

Fysioterapeut Sofie Neldeberg instruerer og hjælper dig igennem et personligt tilpasset forløb.

Vi har kun små hold, så der er plads og tid til at hjælpe og vejlede den enkelte. Undervejs vil der være mulighed for at vende problemstillinger og eventuelle spørgsmål.

Du er velkommen til at kontakte os på tlf. 65 99 13 20, hvis du har spørgsmål.

Sofie har skrevet bachelorprojekt om vejrtrækningsproblemer, og sammen med en medstuderende modtog hun Danske Fysioterapeuters Bachelorpris i 2022 for dette.

– Mange af mine patienter fortæller, hvordan de oplever, at åndedrætsterapi virkelig gør en forskel for dem – både fysisk og mentalt.

Når man træner korrekt vejrtrækning, kan man øge iltoptagelsen i kroppen, og det styrker blandt andet kroppens udholdenhed og immunforsvaret. Åndedrætsterapi hjælper også til at reducere stressniveauet, fordi den dybere vejrtrækning aktiverer det parasympatiske nervesystem og beroliger kroppen.

Sofie Neldeberg

Aut. Fysioterapeut / Underviser i åndedrætsterapi

}

tidspunkt

Holdet mødes 8 gange på følgende dage:

  • Mandag 6. maj kl 13-14
  • Mandag 13. maj kl 13-14
  • Tirsdag 21. maj kl 13-14 (tirsdag pga pinsen)
  • Mandag 27. maj kl 13-14
  • Mandag 3. juni kl 13-14
  • Mandag 10. juni kl 13-14
  • Mandag 17. juni kl 13-14
  • Mandag 24. juni kl 13-14

 

Pris 960,-

Prisen er for holdtræning 8 gange.