Balancehold

Ny holdstart 21. marts – kun få pladser

Til dig med balanceproblemer

Balanceholdet er for eksempel for dig, som oplever balanceproblemer i dagligdagens gøremål; det kan være aldersbetinget, eller hvis du har oplevet ændring i din balanceevne efter sygdom eller operation.

Det kan være, at du er blevet nervøs for at falde, eller måske er du begyndt at sidde ned for at tage bukser på. Holdet er også for dig, der bare ønsker en bedre balance og at kunne føle sig mere sikker i det daglige.

Evnen til at holde balancen er vigtig i alle aktiviteter, når du står, går, sidder og/eller skal ud af sengen om morgenen. Forebyggelse af fald er en klog og langsigtet investering i at kunne leve et langt og funktionsdygtigt liv med høj livskvalitet.

Formål:

  • Du føler dig mere sikker på benene
  • Bedre reaktionsevne, hvis du er ved at falde
  • Forbedre daglige aktiviteter
  • En tryggere hverdag

Træningens opbygning

Vi arbejder med forskellige “udfordringer” for eksempel:

• på forskelligt underlag
• med balanceøvelser, som kræver koordinering af øje- og håndbevægelser
• stående og gående øvelser

Træningen foregår i sikre omgivelser, og du vil blive tilbudt den hjælp og støtte, du har brug for, så du føler dig tryg.

Holdet foregår sammen med andre deltagere, som også oplever balanceproblemer. Der vil ydermere være et specifikt fokus på den enkeltes balanceproblematik. Udover selve træningen handler det også om at have det sjovt!

Praktisk

For at få bedst mulig udbytte mødes vi to gange om ugen.

Tidspunkt: Tirsdage kl. 10.30-11.00 + fredage kl. 10.30-11.00

Holdstart: Tirsdag 21. marts

Pris: kr. 999,- (for 2 x 8 gange)

Praktisk: Du skal kunne stå. Må ikke døje med svimmelhed.

Underviser: Fysioterapeut Lena Aagaard Bach

Tilmelding

For mere information og tilmelding: Tlf. 65 99 13 20

fakta om fald hos ældre

Fald er den mest almindelige form for ulykke blandt ældre mennesker. At falde går ikke kun ud over det fysiske helbred, men kan også have store psykiske og sociale følger

Ældre mennesker, der er faldet én gang, har to til tre gange større risiko for at falde igen inden for et år, hvis der ikke handles på det, der var grunden til det første fald. Fald kan have store fysiske, psykiske og sociale konsekvenser for det enkelte menneske: Hoftebrud skyldes fx i 95 pct. af alle tilfældene et fald, og halvdelen af dem, der pådrager sig et hoftebrud, kommer aldrig op at gå igen.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Altid kun små hold, så der er god tid til ordentlig vejledning af den enkelte