Logo_aarslevfysioterapi

fysio flow

NY HOLDSTART – kun få pladser!

fysio flow med fokus på det vigtige åndedræt

På dette hold arbejder vi med kroppens bindevæv – de såkaldte fascier. Med de rigtige øvelser kan kroppens bevægelighed øges og dit ro- og hvilesystem aktiveres, så træningen virker afstressende.

Fysio Flow er særligt for dig der:
• Oplever stivhed i kroppen og ønsker at øge din bevægelighed.
• Har smerter i muskler og led.
• Har brug for at nedsætte følelsen af stress og uro i kroppen.

Træningens opbygning

Vi starter med opvarmning af fascievævet med ledmobiliserende øvelser samt lette svingøvelser. Dette efterfølges af dynamiske udspændingsøvelser i roligt tempo og afsluttes med en let afspænding af hele kroppen. Der arbejdes med små, langsomme og bouncende bevægelser i aktive, bløde og dynamiske stræk. Vi laver altså strækøvelser, men vi bevæger os i strækket i stedet for at stå stille.

Holdet varetages af fysioterapeut Sofie Neldeberg, der instruerer og hjælper, så du får en personligt tilpasset vejledning.

Vi har kun små hold, så der er tid til hjælp og vejledning for den enkelte.

Praktisk

Tirsdagshold: kl. 16.30-17.30 INGEN LEDIGE PLADSER. Ring hvis du gerne vil på venteliste.
Fredagshold: kl. 14-15  ENKELTE LEDIGE PLADSER. Ring hvis du gerne vil på holdet.
Medbring: lille tæppe + evt. yogamåtte (hvis du gerne vil bruge din egen)
Underviser: fysioterapeut Sofie Neldeberg

Tilmelding

Ring på tlf. 65 99 13 20

 

fysio flow giver bevægelighed i leddene og ro i kroppen

Fascierne og åndedrættets store betydning

Kroppen består af mange lag af fascier/bindevæv, hvilket bedst kan beskrives som hinder under huden. Disse findes overalt i vores krop og giver kroppen en sammenhæng fra fødderne til toppen af hovedet.

Hinderne skal kunne glide frit mellem hinanden, for at kroppen fungerer optimalt. Ved skade, inaktivitet, operation, stress eller almindelig aldring kan glidningen mellem fascierne blive nedsat, og det kan medføre stivhed og smerter både i muskler og led. På dette hold vil vi arbejde med at smidiggøre fascievævet og derved medvirke til friere bevægelse og færre smerter.

Åndedrættet vil være er en stor del af træningen. Vores åndedræt er tæt forbundet med nervesystemet. Det betyder, at du med vejrtrækningen kan påvirke, hvordan kroppen har det og hjælpe den til at berolige nervesystemet.